Jaap Peter Kronemeijer

Audiologist | musician | sound engineer

Ik begon mijn carrière als trompettist en sound engineer en studeerde geluidstechniek en trompet aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Ik werkte vele jaren als trompettist voor de musicals als 42nd street, Titanic en The Sound of Music, later als sound engineer FOH voor Stage Entertainment in het Circustheater Scheveningen, voor o.a. de Disney Broadway musicals The Lion King en Beauty and the Beast.

Vanaf 2007 ben ik mij gaan verdiepen in de audiologie en behaalde in 2012 cum laude de graad van bachelor of health and applied sciences aan de opleiding Audiologie van de Fontys Paramedische Hogeschool te Eindhoven. Sindsdien werk ik fulltime als audioloog (BSc.) in het Audiologisch Centrum van het Amsterdam UMC.

Het idee om mijn brede audiologische kennis te combineren met mijn liefde voor muziek en mijn kennis van de audiologische behoeften van musici, intrigeerde mij enorm. Ik besloot dan ook om voor deze nichemarkt MusiciansHearing op te richten.

De kennis en ervaring die ik in het begin van mijn muzikale carrière heb opgedaan, hebben mij samen met mijn audiologische kennis de mogelijkheid gegeven om de unieke diensten te bieden waarop MusiciansHearing zich richt.

Bedoeld voor musici en geluidstechnici voor wie een goed gehoor essentieel is en waarvoor doorgaans een andere en meer specifieke benadering en oplossing gewenst is.

MusiciansHearing

Bossa Novastraat 17 
1448 VN Purmerend 
T. +31 (0)6 14169598